Alimente în stare crudă

« »

Consumă cel puțin 75% alimente crude

Ce sunt enzimele?

Enzimele sunt molecule speciale de proteine care participă la procesul metabolic. Enzimele sunt practic responsabile de debarasarea organismului de toxine, purificând sângele și digerând hrana.

Acestea sunt vitale pentru starea noastră de bine. Sunt lucrătorii puternici de la nivelul ficatului, stomacului, pancreasului și pereților intestinali, ajutând la absorbția vitaminelor, mineralelor în organism. Alimentele cu valori nutriționale grozave și cu vitamine sunt nefolositoare fără enzime, pentru că organismul nostru nu le poate absorbi.

Multe alimente conțin cantități însemnate din aceste enzime. Dar prin gătirea, prăjirea, încălzirea acestora la temperaturi ridicate, enzimele sunt distruse. Rezultatul: hrana nu este digerată corespunzător, iar vitaminele și mineralele nu sunt absorbite la nivelul intestinului. Astfel se acumulează toxinele, deșeurile, de care corpul nu poate scăpa și așadar se pot produce o serie de boli – candidoza este doar una dintre ele.

Enzimele sunt vitale în procesul de vindecare, fără ele organismul va lupta mult mai greu în acest sens, și va digera sau asimila impropriu nutrienții. Mâncarea gătită nu mai conține enzime, și consumând astfel de hrană, vom beneficia de puțini nutrienți și mult mai mulți radicali liberi, adică mai multe toxine și o condiție mai rea a infecției cu candida. Gătitul, deasemenea distruge și vitaminele, mineralele, fibrele, ceea ce duce la creșterea timpului în care materiile fecale ajung să fie eliminate. Hrana gătită crează un mediu acid, este mai greu de digerat și privează organismul de nutrienți, pe când hrana crudă crează un mediu alcalin și este mai benefică.

Ce înseamnă o dietă bazată pe hrană crudă?

Este concepută pe principiul de a consuma 75-80% alimente crude, în starea lor naturală, neprocesată termic, bazată pe vegetale și de preferat ecologice.

Notă: nu trebuie să începi să calculezi în procente. În timpul unei astfel de diete, pur și simplu mănâncă o masă cu hrană gătită (nu grătar sau prăjit) pe zi și asigură-te că restul meselor sunt 100% cu alimente crude. De obicei mănânc orez brun la prânz și restul se bazează pe crudități.

Această dietă trebuie, deasemenea să conțină legume cu nivel scăzut de zahăr, semințe, mazăre, fasole, nuci, cereale fără gluten. Îți poți prepara sucuri de fructe și legume, sau poți face salate jonglând cu tot felul de ingrediente.

Iată un exemplu de salată: roșii, castraveți, brocoli, mărar, pătrunjel, spanac, lămâie, semințe de in , susan, dovleac, ulei extravirgin de porumb , de măsline, condimente: oregano, ghimbir, sare.

De multe ori, hrana gătită lasă un reziduu de proteine nedigerate și carbohidrați care obstruează sistemul digestiv și duc la formarea toxinelor și implicit la predispoziție sau chiar candidoză (în cazul de față).

O dietă bazată pe crudități va furniza mai multă energie, va reduce oboseala, va îmbunătății digestia, va duce la scăderea în greutate în mod natural, mai puține simptome ale candidozei, va accelera procesul de vindecare,  va duce la regenerarea țesuturilor și îți revigorează organismul.« »