Căi naturale pentru a elimina simptomele

« »

Din moment ce simptomele candidozei pot fi supărătoare (precum dureri musculare, secreții abundente, infecție a cavității orale, erupție cutanată, inflamație, senzație de arsură, usturime, tumefierea organelor genitale), înainte de a începe programul holistic de vindecare a candidozei, prioritatea noastră este de a scăpa mai întâi și mai întâi de simptomele chinuitoare de suprafață.

Vestea bună este că există un protocol natural 100%, ușor, sigur, foarte simplu, care va elimina acele simptome, care vă indispun, în mai puțin de 12 ore. Ingredientele necesare pentru următorul program sunt foarte ieftine, accesibile și ușor de procurat. Le poți găsi chiar în frigiderul tău sau în apropiere, la un magazin naturist.

Notă: tratamentul se adresează și se poate aplica la toate categoriile de simptome de infecție externă cu candida. Dacă candidoza ta este o formă moderată spre severă, tratamentul trebuie urmat timp de câteva zile până când majoritatea simptomelor dispar. Și pentru siguranță se poate continua tratamentul 2-3 zile în plus.

Iaurtul

Este cunoscut faptul că iaurtul este bun pentru sistemul digestiv și sistemul imun. Acesta conține bacterii probiotice prietenoase cum ar fi: acidophilus și bifidus care ajută digestia și îți apără tractul digestiv de bacteriile „rele”.

Este important să reții faptul că cele mai multe firme comerciale dețin produse lactate supuse temeperaturii ridicate pentru a le prelungi perioada de valabilitate și nu conțin bacteriile bune de care tu ai nevoie. Chiar dacă pe cutia de iaurt scrie “ făcut pe bază de culturi active”, aceste culturi sunt distruse prin procesul de încălzire.

Deci atunci când cumperi iaurt, asigură-te că nu conține aditivi, zahăr, coloranți și că nu este tratat la temperaturi ridicate. Încearcă să-ți procuri iaurtul de la magazinele de lactate care primesc aceste produse colectate de la țărani, iaurtul cel mai bun și care conține lactobacilii necesari trebuie să fie acru, de altfel poți cumpăra lapte tot de la țărani și ți-l poți prepara singură acasă. Acesta se prepară din lapte crud (ceea ce înseamnă că trebuie să-l procurați dintr-o sursă sigură) care se lasă la temperatura camerei (sau mai rapid , se pune lângă calorifer peste noapte) timp de 2 zile maxim, timp în care se verifică dacă s-a legat (prins) sau nu.

Iaurtul poate fi administrat la nivel local cu ajutorul unei seringi de 5 ml căreia îi poți tăia vârful unde se fixează acul, dar se folosește fără ac, și îți poți introduce 2 seringi de iaurt în interiorul vaginului, iar după o jumătate de oră sau o oră te poți clăti în același mod cu ceai de gălbenele pentru a curăța vaginul. Iaurtul are și un efect  relaxant și răcoritor. Repetă acest duș intravaginal cu iaurt fie în fiecare seară, dacă ai simptome grave fie o seară da, una nu până la dispariția simptomelor. În final drept tratament de întreținere poți efectua dușul cu iaurt 1/săptămână.

De altfel există în magazinele plafar și comprimate cu lactobacilli, dar acestea își vor face efectul în timp, în schimb administrarea locală de iaurt va avea efect imediat.

Usturoiul

Pe lângă faptul că are multe beneficii, este cunoscut ca având acțiune antimicrobiană asupra diferitelor tipuri de bacterii și fungi. Inulina, prezentă în usturoi este un tip de fibră pe care bacteriile prietenoase intestinale o iubesc. Aplicat local usturoiul, cu proprietățile sale antifungice, poate lupta rapid și eficient împotriva infecției cu candida și poate eradica, dealtfel toate simptomele asociate candidozei. Te poți gândi la supozitorul de usturoi ca fiind un tampon anticandidoză. Are și efect antiinflamator.

Ia un cățel de usturoi și curăță-l având grijă să nu faci crestături pe suprafața lui pentru că te poate ustura, în schimb dacă ai un caz de candidoză mai grav poți curăța usturoiul și de primul strat pentru ca mucoasa vaginală să absoarbă mai bine inulina. Apoi, împăturește cățelul curățat în tifon și leagă-l cu ață dentară, lăsând o bucată mai lungă din aceasta, care să rămână în exteriorul vaginului pentru a-l scoate cu ușurință mai târziu, după care îl poți introduce în vagin ca pe un tampon normal. În funcție de severitatea cazului tău îl poți lăsa în vagin timp de câteva ore(4-5 ore) sau chiar peste noapte, dar nu mai mult, și deasemenea poți repeta acest proces până când simptomele cedează.

În acest sens se găsesc și suplimente pe bază de usturoi dar efectul aplicării locale este mult mai rapid. Îl poți introduce în alimentația ta ca ceva necesar, și încearcă să consumi zilnic măcar 2 căței de usturoi.

Dacă te confrunți cu candida la nivelul tegumentelor poți face usturoiul pastă și să-l aplici în strat subțire la nivelul zonei afectate după care înfășori cu tifon. Lași să acționeze 1-2 ore. La fel poți masa zona genitală cu această pastă.

Orice ai face, să nu mănânci usturoi îmbibat cu ulei (unele preparate pot conține chiar și spori botulinici), și evită usturoiul îmbibat cu miere, pentru că în acest fel îți hrănești candida, ținând cont că iubește zahărul.

Lactobacili

Făcând dușuri intravaginale cu acidophilus, cu scopul de a restabili flora vaginală, normală, îți poate fi de mare ajutor. Pur și simplu folosește comprimate cu acidophilus de calitate superioară sau iaurt conținând lactobacili, și dizolvă-le în două linguri de apă. Folosește o seringă și introdu soluția obținută în vagin. Fă această operațiune de 2 ori pe săptămână pentru infecție moderată până la severă.

Repet, spălăturile intravaginale nu sunt recomandate foarte des deoarece perturbă pH-ul și echilibrul vaginal, dar în cazul candidozei, când echilibrul deja este stricat, acesta este inițial planul de atac.

La fel, în cazul în care candidoza se prezintă la nivelul tegumentelor sau în zona intimă a bărbaților, zona se tamponează cu un disc de bumbac cu soluția obținută prin dizolvarea capsulelor de lactobacili. Această metodă se aplică în cazul oricărei soluții care se administrează și sub formă de dușuri intravaginale.

Soluție de iod

Utilizând această soluție diluată aplicată local sau intern prin dușuri intravaginale, poate fi foarte bună pentru o gamă largă de infecții. O poți procura de la farmacie, cunoscută sub numele de Betadine. Realizează diluții de 1:100, adică la o parte soluție de iod – 100 părți de apă, și aplică de 2 ori pe zi în zona afectată.

Dușuri cu oțet ecologic de mere

Oțetul de mere este o băutură puternic antiseptică și antibiotică. Ar trebui să cumperi doar oțet de mere neprocesat termic, nefiltrat și doar din mere ecologice. Acesta are un efect puternic de curățare și ajută în menținerea unui echilibru acid-alcalin în interiorul intestinelor tale, dacă îl bei, în schimb, dacă îl administrezi local sau sub formă de dușuri intravaginale va restabili pH-ul natural al zonei afectate.

Notă: aș recomanda să faci soluție din 2 lingurițe de oțet de mere la fiecare litru de apă. Poți face aceeași diluție atunci când faci cadă. Și ca o regulă trebuie să fii atentă când faci dușuri, poți simți o senzație de usturime sau o iritație ușoară, și atunci întrerupi tratamentul .

Altfel poți bea zilnic un pahar cu apă cu 1-2 linguri de oțet de mere, eventual îndulcit foarte puțin cu miere naturală, ca să îl poți înghiți mai ușor.

Bicarbonatul de sodiu

Poate fi utilizat în combaterea candidozei vaginale sub formă de soluție în dușurile intravaginale, deoarece crește ph-ul și atunci va deveni un mediu neprielnic dezvoltării Candidei albicans. Repet, dacă alegi această variantă, în cazul unei candidoze severe cu simptome supărătoare, poți face zilnic spălături timp de câteva zile,  până la dispariția simptomelor după care rărești la maxim 2ori/ săptămână și apoi oprești procesul.

Puteți alege una din aceste soluții/metode sau puteți alterna cu două din ele, dar dacă cumva nu funcționează în cazul dumneavoastră  schimbați cu altă opțiune și asta până la dispariția simptomelor după care doar de întreținere de maxim 2ori/săptămână timp de 2 săptămâni după care se face pauză pentru a observa cum se comportă candidoza în continuare.

Soluția de argint coloidal

Se aplică la nivelul vaginului o dischetă de bumbac îmbibată foarte bine cu soluție de argint coloidal și se lasă peste noapte. Dacă candida se manifestă în altă zonă se tamponează zona periodic cu această soluție.

Se poate bea zilnic argint coloidal pe stomacul gol , de preferat dimineața și seara  înainte de culcare, este un foarte bun și puternic antifungic, foarte util în orice fel de afecțiune, de la răceală până la sistem imun deprimat.

Tinctură de propolis diluată

Se poate tampona zona afectată cu această tinctură diluată. Anihilează usturimile și inflamația zonei în timp scurt. Are propietăți puternic dezinfectante, antiseptice, cicatrizante și hemostatice.

Nu utilizați acidul boric pentru a vă trata candidoza, este toxic pentru organism!

Alte remedii naturale pe care le poți folosi

Merișorul (Cranberry, Vaccinium vitis idaeae), afinul și iarba neagră

La fel cum spune proverbul în limba engleză “An apple a day, keeps the doctor away”(un măr pe zi ține doctorul departe ), ar fi ideal să bei un pahar de suc de merișor neîndulcit pe zi, făcând parte din rutina ta zilnică. Acesta lucrează făcându-ți urina mai acidă. Nici candida și nici infecțiile urinare nu se pot dezvolta într-un mediu acid natural. În cazul în care nu ai acces la o sursă de merișor proaspăt, care se găsește natural în zonă de munte, poți folosi celelalte forme disponibile în magazinele de specialitate.

Afinele s-au folosit de către europeni încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afecțiuni, de la pietrele la rinichi și până la febră. Sunt considerate un antioxidant puternic, cu un rol important în vascularizare. Împiedică formarea bacteriilor și a infecțiilor și sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor și îmbunătațirea vederii. Problemele gastrointestinale dispar după câteva zile de ceai de afine, cu rol astringent și de îndepărtare a iritațiilor stomacului. Dacă nu îți plac ceaiurile, poți încerca tinctura, comprimatele de afine, procurate din magazinele de profil.

Tot în afecțiuni renale, cistite, colici abdominale, un bun cicatrizant este iarba neagră. Toate aceste 3 produse se găsesc atât sub formă de comprimate, ceai sau gemoderivate. Aceste produse vor vindeca simptomele de la nivelul aparatului urinar și gastro-intestinal ce apar în candidoza.

Uleiul de arbore de ceai

Acest ulei pur, este un puternic agent antifungic și este foarte eficient în distrugerea bacteriilor și în tratarea oricărui tip de infecție dermatologică, inclusiv infecția cu candida. Reduce vizibil roșeața, elimină puroiul și reface pielea. Pe lângă acțiunea antibacteriană, este antiviral și antiseptic. Este important ca pe pielea sensibilă să nu aplici ulei de arbore de ceai concentrat 100%. Concentrația maximă recomandată este de 20% arbore de ceai diluat cu ulei de jojoba. O femeie ar trebui să aplice câteva picături pe un tampon și să-l insereze în vagin iar bărbatul ar trebui să folosească o dischetă din bumbac și să tamponeze zona afectată.

Pur și simplu, nu uita că uleiul de arbore de ceai NU se administrează oral, este doar de uz extern, și poate ustura dacă se aplică pe piele sensibilă sub formă concentrată. Chiar și la concentrația de 20% va trebui să-l diluezi dacă îți provoacă senzație de usturime.

Unguent de răcovină (steluța-albă, scânteiuță)

Este un unguent natural, foarte eficient, care se găsește în toate magazinele plafar. Ameliorează senzația de prurit, usturime în momentul aplicării pe zona afectată. Combinată cu nalba mare, răcovina devine un unguent excelent.

Unguent cu nuc

Unguent cu extract natural din frunze și coajă verde cu acțiune astringentă, antiseptică, antiinflamatoare, antimicotică, antialergică, cicatrizantă.
Adjuvant în: ulcerații ale pielii, arsuri, degerături, dermatită de contact, impetigo, hemoroizi, eczeme, negi, furuncule.

Dușuri cu peroxid de hidrogen (apă oxigenată)

Apa oxigenată se descompune în oxigen și apă în momentul contactului cu pielea și mucoasele. Toate drojdiile, fungi, inclusiv Candida albicans sunt de natură anaerobă și nu pot supraviețui în prezența unei concentrații crescute de oxigen. Acționează asupra drojdiei prin distrugerea sporilor cu oxigen concentrat.

Pentru dușuri intravaginale cu apă oxigenată, pur și simplu amestecă jumătate de linguriță de peroxid de hidrogen 35% în 500 ml de apă distilată. Faci această procedură zilnic până la dispariția simptomelor.« »