Candida – alimente ce întrețin această afecțiune

« »

Zahărul alb – otravă dulce

Este simplu: zahărul hrănește candida!

Zahărul procesat este zahărul de trestie care a fost privat de fibrele esențiale și nutrienți. Nu mai conține proteine, calciu sau grăsimi.

Zahărul alb este 100% un element chimic pe care organismul tău nu-l mai recunoaște. Practic îți privează organismul de vitamine și minerale deoarece corpul trebuie să preia din resursele proprii cele necesare pentru a digera zahărul rafinat. Odată consumat favorizează creșterea dramatică și foarte bruscă a nivelului de glucoză în sânge, astfel pancreasul produce cantități mult prea mari de insulină pentru a ajuta corpul să metabolizeze glucoza din sânge. Această extra – insulină duce la scăderea glicemiei, ceea ce are drept rezultat oboseală și puțină energie. Consumul ridicat și constant de zahăr poate duce în timp și la diabet.

Uleiuri hidrogenate și uleiuri hidrogenate parțial

Uleiurile hidrogenate sunt uleiuri cu molecula schimbată (hidrogenarea protejează uleiurile și grăsimile de a deveni râncede). Rezultatul este o formă transformată de acizi grași pe care organismul tău nu o recunoaște, și acționează ca toxină.

Produsele făinoase ce conțin drojdie

Grâul și drojdia sunt alimente ce hrănesc candida. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la consumul produselor pe bază de grâu, ci să existe moderație în introducerea lui în alimentație. În această categorie intră și berea, ciupercile, extract de drojdie, oțet (care e făcut cu o cultură de drojdie, și aici intră și produsele care conțin oțet și diferite forme de oțet:  oțet de vin roșu, oțet alb, oțet balsamic, maioneză, dressing pentru salată, ketchup, sos de friptură, sos soia, muștar, murături, măsline verzi, hrean, carne tocată, sos chili).

Alimentele procesate, conservate sau fermentate

Alcool

Cafeina

Grăsimile

Evitați să mâncați gras dacă suferiți de candidoză, evitați toate produsele alimentare care conțin conservanți (sucuri, conserve, mezeluri, pateuri etc.). Se recomandă să consumțti carne de pui sau pește și să evitați porcul. Mezelurile trebuie excluse, dar și alte grăsimi din lactate, de exemplu cașcavalul, untul, margarina, la fel și cremele grase din prăjituri, frișcă, maioneză și sosurile din comerț.

De asemenea evitați:

  • ciupercile;
  • alunele, untul de arahide și fisticul;
  • cafeaua, ceaiul negru, cidru;
  • brânză cu mucegai și procesată;
  • produsele din carne procesată, afumată, sărată: somon afumat, hering (în saramură), cârnați, șuncă, crenvuști, pastramă, salam, etc.


« »