Candidoza – ce înseamnă un tratament holistic?

«

Medicina holistică abordează omul ca întreg (trup, minte, spirit), nu ca un sistem de organe și ține cont de evoluția sa dinamică. În acord cu medicina holistică, tot ceea ce absorbi (atitudine, credințe, chimicale sau alimente) îți afectează sitemul ca întreg într-un mod negativ sau pozitiv. De aceea scopul este de a-ți întări sistemul imunitar, a-ți îmbunătăți funcționalitatea organismului tău și a intensifica capacitatea mentală , spirituală și stabilitatea.

Simptomele unei boli pot doar să puncteze că ceva este în neregulă, că ceva trebuie schimbat fie în alimentație, fie în rutina zilnică, de obicei când acestea se produc este adesea târziu pentru că ceva deja s-a dereglat în organism. Cele mai multe boli apar în momentul în care organele nu se mai pot debarasa de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor.

Dacă tratezi fiecare recidivă a candidei ca fiind un simplu incident care necesită folosirea unei creme sau a unei pastile o vei avea și data viitoare….și data viitoare …și tot așa, pentru că trebuie să conștientizezi faptul că a avea candidoză nu e ca și cum ai avea o simplă răceală. Nimic străin nu a pătruns în organismul tău, nici o bacterie nu te-a “infectat” , ci echilibrul interior al vaginului tău a fost perturbat. Ceea ce înseamnă că soluția nu este aceea de a omorî candida albicans responsabilă de această “infecție” , pentru că dacă vei face asta deja te-ai asigurat de o nouă recidivă când acest mediu va fi distrus de antimicoticele pe care probabil le vei utiliza. De aceea singura posibilitatea este de menține în echilibru bacteriile benefice din interiorul vaginului tău. Trebuie de asemenea să înveți cum să previi producerea condițiilor propice care favorizează dezvoltarea acesteia.

Tratarea cauzei infecției cu candida nu poate fi niciodată obținută dacă corpul tău se află în dezechilibru. Această infecție nu este o boală sau o problemă dermatologică, indiferent de ce îți spune doctorul, ci este vorba de asumarea responsabilității față de corpul tău și de reinstalarea stării de echilibru, unde nici o boală nu poate exista, nu doar candidoza.

Întregul concept de a vindeca candidoza prin mascarea simptomelor, precum și folosind diverse tratamente dermatologice este o idee eronată.  Dacă te hotărăști să te vindeci o dată pentru totdeauna de infecția cu candida nu este o opțiune să adopți un regim de viață corect doar pentru o perioadă de timp, deoarece în momentul în care îi vei oferi din nou hrana preferată de care are nevoie, acest fung va lua amploare, și tot efortul tău va fi egal cu zero, de aceea adevărul este că singura cale de a scăpa vreodată de candidoză este de a adopta noi obiceiuri alimentare, și, foarte important, de a le păstra. Este foarte posibil să fie incomod la început dar va deveni curând adânc înrădăcinat în rutina ta  zilnică, va deveni ușor, natural și merituos.«