Ce este infecția cu candida?

« »

Este o infecție care se manifestă adesea în vagin și în zona din jurul vaginului (vulvei) în cazul femeilor și în zona din jurul penisului în cazul bărbaților, de asemenea se poate manifesta și la nivelul tegumentelor și mucoaselor (bucale, oftalmica, auriculara), la nivelul unghiilor etc.

Candida albicans se dezvoltă la un pH de 4-4,5 pe când pH-ul natural al vaginului este de 3-3,5. Este o limită foarte delicată între ceea ce este mediu normal și mediu propice dezvoltării acestui fung, de aceea este atât de ușor să se producă un dezechilibru și astfel o suprainfecție cu candida.

Sinonime comune: candida, infecția cu candida, candidoză.

Sunt trei tipuri de infecție vaginală:

1)     Trichomonas : infecție vaginală declanșată de protozoar parazit

2)    Vaginită bacteriană: este cauzată de bacterii și este în cea mai mare parte transmisă pe cale sexuală

3)    Infecția cu candida: infecție vaginală provocată de microorganisme tip drojdie numite Candida albicans. Termenul medical pentru această infecție este candidoză.

În mod normal într-un organism sănătos, prezența fungului Candida albicans nu crează probleme, pentru că există un echilibru între numărul mare de bacterii „prietenoase”. 8% din oameni au număr redus de fungi Candida prezenți  în intestinele lor fără nici un efect  negativ asupra sănătății lor. Oricum, în momentul în care se produce dezechilibrul în corpul nostru – dupa o serie de antibiotice administrate pe perioade lungi, consum excesiv de alcool sau supunerea la un stres îndelungat- rezultă candidoza.

Când candida trece din forma saprofită în forma de fung, produce rădăcini numite hife care penetrează pereții intestinali și formează așa numite „găuri”, modifică permeabilitatea pereților intestinali. Aceasta permite candidei, toxinelor, bacteriilor și alimentelor nedigerate să intre în fluxul sanguin, de aici se deduce cauza multor stări neplăcute, boli cronice sau stări mai grave cum ar fi intoleranța la diverse alimente, erupții, deficit de atenție, iritabilitate, prurit, transpirație și inflamarea sau apariția petelor albe (scurgeri vaginale) în jurul vaginului sau penisului. Astfel, când aceast fung se transformă în forma dăunătoare, produce două substanțe foarte toxice și anume: etanol și acetaldehide. Aceste două toxine au un impact negativ asupra  funcționării normale a celulelor noastre.

Acestea fiind spuse, doctorii încă găsesc foarte greu sau imposibil de tratat (eliminat) candidoza, cu ajutorul medicamentelor de pe piața farmaceutică. Din fericire există o alternativă, metoda holistică care elimină din „rădăcină”  instalarea fungului Candida albicans și reinstalează echilibrul natural la acest nivel, folosește ceea ce este la îndemâna noastră fără a provoca reacții adverse, este simplă, sigură și 100% naturală.« »