Ceaiuri, exercitii, vitamine, seminte de in

« »

Ceaiuri

Exemple de ceaiuri din plante medicinale terapeutice, nutriționale sunt: pătrunjelul, menta, cuișoare, tătăneasă, mușețel, măceșe.

Pentru a stimula digestia : cuișoare, scorțișoară, ghimbir, nucșoară.

Pentru a stimula intestinele: lemn dulce, crușin

Plante pentru detoxifierea ficatului: păpădie, brusture, dragavei sau limba-boului sau crestățea.

Plante bogate în vitamina C: oregano, tătăneasă, măceșe, frunze de căpșun, pătrunjel

Plante bogate în Magneziu: pătrunjel, usturoi, mentă

Plante bogate în calciu: păpădie, mușețel.

În timpul dietei  fii atent la orice simptome de alergie. Dacă suferi de diabet sau glicemie scăzută, renunță la sucurile dulci așa cum faci cu mâncărurile dulci.

Simptomele vindecării pot fi asemănătoare unei răceli: febră, simptome de candidoză, dureri musculare, amorțeală. Ține minte că acestea sunt doar reacțiile organismului tău la acumulările de toxine care ajung în sânge spre a fi eliminate. În momentul  în care aceste toxine ajung la nivelul unui organ, acesta va manifesta simptome de îmbolnăvire. Dacă vor trece prin plămâni, vei trece printr-o răceală, dacă vor trece prin piele vei face erupții și eventual candidoză, dar nu te panica! Acestea sunt de scurtă durată, făcând parte din procesul de vindecare al organismului, care încearcă să se debaraseze de toxinele acumulate.

Important: dacă simptomele sunt într-adevăr puternice (febră puternică), este timpul să întrerupi dieta. Prin consumarea de alimente, vei dilua toxinele din sânge și te vei simți ușurat.

Cum să bei sucurile?

Atunci când vine vorba de sucuri de fructe și legume, este recomandat să  „mesteci” băutura și să o încălzești în gură, pentru a ajunge la temperatura corpului, deoarece corpul consumă energie pentru a o aduce la temperatura potrivită, chiar dacă e rece, chiar dacă e fierbinte. Sucul va fi amestecat cu salivă, ceea ce va permite corpului să absoarbă toți nutrienții ce se găsesc în suc. Deasemenea poți scoate legumele și fructele din frigider cu o jumătate de oră înainte de a prepara sucul, va ajuta enzimele să lucreze mai bine.

Exerciții!

Este bine să faci exerciții fizice în timpul dietei pentru a pune sângele în mișcare, pentru a oxigena celulele, ceea ce va ajuta la absorbția nutrimentelor, mult mai bine.

Practică:  înotul, plimbările în aer liber, mersul pe bicicletă, plimbatul cu rolele, yoga(foarte bună pentru relaxare, eliberarea tensiunilor). Evitați activitățile fizice care solicită mult efort, deoarece ești implicat într-o dietă și atunci riști să ajungi la oboseală și amețeli.

Vitamine și minerale în timpul dietei

Acestea reprezintă suplimente solide și astfel încalci dieta. Mai mult, în timpul acestei cure bazate pe sucuri proaspete nu ai nevoie de suplimente, deoarece organismul și le poate prelua din aceste băuturi, mai ales dacă este vorba de legume și fructe ecologice. Poți lua doar vitamina C solubilă în apă.

Prevenirea reabsorbției toxinelor în sânge

Fibrele

Prin consumarea fibrelor în timpul dietei, poți încetini procesul de vindecare deoarece stimulează sistemul digestiv să lucreze, astfel dacă vei consuma doar sucuri, sistemul digestiv se poate odihni, iar procesul de vindecare se intensifică. Oricum, fără fibre, care sunt esențiale în a elimina toxinele din corp, acestea nu vor fi evacuate din colon așa cum ar trebui și se pot reabsorbi în sânge. Următoarele metode rezolvă această problemă:

Clisme. Sunt câteva tipuri de clisme, pe care le poți face cu ajutorul unui irigator.

  • Umple irigatorul cu apă fiartă și răcită. Poți folosi și un amestec de apă, sare și bicarbonat de sodiu pentru a stimula imunitatea, o linguriță este suficient.
  • Cu ajutorul acestui irigator poți crea presiunea pe care o dorești fără a fi nevoie să-l suspenzi la o înălțime anume.
  • Poți unge vârful irigatorului și anusul cu unguent de gălbenele.
  • O opțiune ar fi, să lași apă caldă să curgă în cadă (doar un sfert din capacitatea ei), după care să te întinzi pe spate, atingând doar cu umerii fundul căzii, iar bazinul să fie ridicat deasupra lor. Introduci irigatorul în anus și creezi presiune pentru ca apa să pătrundă în colon. Inițial poți simți crampe, care sunt normale, dar dacă nu poți rezista, fă o pauză, relxează-te și ia-o de la capăt.
  • În funcție de capacitatea irigatorului, poți introduce două burdufe, astfel încât volumul total să fie de aproximativ 1 litru. Este bine să-ți masezi intestinele în timpul procesului pentru ca apa să pătrundă mai adânc în colon. Te poți roti când pe o parte, când pe alta, după care evacuezi conținutul apos.

Pătlagina, semințele de in

Pătlagina este un excelent curățător intestinal. Absoarbe și elimină resturile alimentare care rămân blocate în intestine. Te vor ajuta să scapi de rămășițele alimentare, ce se pot acumula în colon. Aceste pudre trebuie consumate cu cantități mari de apă, pentru a putea fi eliminatele ușor resturile, de la nivelul intestinelor. Semințele de in au efect laxativ, absorbind obligatoriu toxinele, precum pesticidele, prin formarea unui gel prin intermediul căruia sunt cărate în afara colonului. Aceste semințe absorb și apa, de aceea este bine să consumi cel puțin 2 litri zilnic.

Amesteci cele două ingrediente într-un pahar cu apă, și le lași până dimineață. Se administrează pe stomacul gol.

Refacerea florei intestinale

Pentru asta ia 2 capsule de acidophilus și bifidus (împreună) cu o lingură de iaurt din lapte de capră și mixează-le cu o jumătate de cană de apă caldă. Adaugă acest amestec în irigator, și fă un efort spre a ține amestecul în colon timp de 10 minute. Încorporând acest amestec în clisma zilnică vei reface flora intestinală pe parcursul dietei.« »