Diagnosticarea candidozei

« »

Cum diagnosticăm infecţia cu candidă?

În special când această infecție devine sistemică, nu este limitată doar la zona unde se manifestă simptomele, cum ar fi vaginul/penisul. De aceea tratând simptomele prin intermediul medicinei convenționale nu vei elimina niciodată cauza problemei  deoarece candida trăiește nu doar la nivelul vaginului sau penisului  ci și la nivelul gurii, pielii, tractului intestinal. Când se înmulțește peste măsură se poate localiza în mai multe zone ale corpului: articulații, organe, sinusuri  creând o serie de alte simptome. De aceea autodiagnosticarea candidozei trebuie să includă o listă completă cu simptome înafară de cele neplăcute asociate cu organele sexuale.

Analiza scaunului şi a tractului digestiv

Este un set cuprinzător de teste de laborator care vizează evoluția digestiei, mediul intestinal, absorția și digestia prin examinarea scaunului, dezvoltarea peste limită a bacteriilor intestinale. Aceste teste vor diagnostica cele mai importante boli care stau și la baza infecției cu candida.

Diagnosticarea candidozei vaginale

Oricât de greu și rușinos ar fi pentru tine ca femeie să faci o vizită ginecologului și să discuți despre infecția ta cu candida, e în interesul tău să te programezi cât mai repede posibil dacă prezenți simptomele prezentate mai sus.

Doctorul tău va examina inițial vulva și zona vaginului suspectă de a avea candidoză. Va prelua cu ajutorul unui tampon probe din vagin și le va trimite la un laborator spre a fi evaluate pentru a confirma prezența altor tipuri de infecții exceptând candidoza și în funcție de prezența sau absența lor să realizeze atifungigrama pentru a depista la ce antibiotice este rezistent acest fung.

Trebuie să expui absolut toate problemele ce te deranjează, ce te îngrijorează, toate simptomele, pentru a depista gradul de severitate și pentru a fi îndrumată spre cel mai potrivit tratament pentru tine. Caută acel ginecolog care știe să și asculte și care are experiență, și eu am întânit fel și fel de doctori ginecologi dar cu siguranță există și medici bine pregătiți în acest sens.

Test simplu ce se poate face acasă pentru a descoperi gradul de severitate al candidozei

Din moment ce testele medicale de rutină de depistare a candidozei nu sunt întotdeauna sigure, cel mai bun sfat este să combini o diagnosticare medicală cu o autodiagnosticare.

Următorul test este foarte ușor de realizat acasă și foarte simplu pentru infecția cu candida:

Primul lucru dimineața,  pe stomacul gol (nu sunt permise lichide sau mâncare), ia un pahar curat și umple-l cu apă plată. Apoi adună o cantitate consistentă de salivă și scuipă în pahar.

Lasă paharul de apă deoparte pentru  40 de minute sau chiar mai puțin. Dacă ai o infecție cu candida ușoară, vei vedea saliva sub forma unor șiruri (fire) la suprafaţă, lăsându-se spre fundul paharului. În schimb dacă ai un caz sever de candidoză sistemică, vei vedea saliva scufundată la fundul paharului cu apă. Ai o imagine atașată pentru a înțelege mai bine cum trebuie să interpretezi rezultatul. Dacă în schimb saliva se dizolvă în apă, ești sănătos și prezinți un caz fericit.« »