Medicina convenţională

« »

În timp ce medicina naturistă vede corpul uman ca un sistem holistic complet unic de la natură, medicina convențională tratează corpul separat în funcție de tipurile de organe, de asemenea a dat greș în a accepta adevărul trist că omul, nu va fi niciodată compatibil cu chimicalele artificiale, indiferent cât de identice ar părea, ar arăta sau ar mirosi, comparativ cu adversarii naturali (ex: o băutură cu aromă de portocală vs. un suc de portocală proaspăt stors).

Chimicalele sintetice nu pot fi cu adevărat complet absorbite în organism. Datorită formei lor artificiale, chimicalele sintetice de orice fel sunt incomptibile, incomplete pentru corpul uman. De aceea acestea nu pot intra în organismul tău fără a produce efecte secundare, cele mai multe din acestea sunt efecte secundare „comune” , însemnând că la mai mult de 1% dintre pacienți se vor manifesta. Unele dintre acestea sunt mai puțin „comune”, dar mult mai grave și care cer întreruperea tratamentului și ajutor medical de urgență.

Pe de o parte scopul medicinei holistice este de a readuce organismul în starea de echilibru, a ajuta corpul să se curețe și să se vindece de la sine, iar pe de altă parte medicina convențională se axează pe eforturile de a „face pacientul să se simtă cât mai confortabil”  și de a-i calma durerile cu medicamente. De aceea o mare problemă a medicamentelor care ar trebui să vindece candidoza este aceea că nu au specificitate, nu tratează cauza infecției și uneori produc mai mult rău decât bine prin efectele secundare , respectiv adverse pe care le au.

Tristul adevăr despre medicamentele împotriva candidozei și capcana pastilelor

Adevărul care deranjează este că majoritatea medicilor sunt interesați mai mult de banii tăi și de statutul lor decât de sănătatea ta. Altor doctori chiar le pasă de sănătatea ta, dar sunt fixați pe o anumită linie de gândire științifică și cercetare empirică.

Acești medici se află sub îngrozitoarea presiune a companiilor farmaceutice spre a prescrie anumite tratamente, creme, unguente și antibiotice. Companiile farmaceutice sunt principalele furnizoare de capital pentru cercetarea infecțiilor și au tot interesul să nu recunoască faptul că medicamentele sunt în mare parte inutile, dăunătoare și scumpe.

Principalul argument pe care doctorii îl dau în ceea ce privește inexistența unei legături între alimentație și infecția cu candidoză este că pot exista doi indivizi ce au aceeași dietă și cu toate acestea doar unul dintre ei va fi bolnav de candidoză. Pur și simplu ignoră faptul că sunt și alți factori implicați și că o dietă sănătoasă și echilibrată este semnificativă în tratarea infecțiilor cu candida.

Adevărul  stânjenitor este acela că instituțiile medicale și companiile farmaceutice nu vor să găsească un tratament  pentru boli precum cancer, SIDA sau chiar candidoză. Ei vor să vândă în continuare medicamente care doar ameliorează simptomele pentru ca tu să ai în continuare nevoie de ele, să cheltui mai mulți bani și ei să aibă profit mai mare.

Una din greșelile fundamentale ale medicinei occidentale este tendința de a clasifica multe boli ca fiind de natură genetică. Această abordare îi face pe mulți să creadă că s-au născut cu o anumită boală și că nu pot face nimic pentru a o trata. Acest aspect explică parțial de ce medicina occidentală are o metodă practică pre-stabilită bazată pe ameliorarea simptomelor, ignorând adevărata cauză a bolii. Ceea ce este foarte important de subliniat este faptul că dacă ne naștem cu o tendință și slăbiciune genetică totuși avem controlul asupra sănătății noastre.

Înțelegând problema internă care a cauzat boala, ascultându-ți corpul, luând responsabilitate asupra sănătății tale și făcând schimbările necesare (stil de viață, dietă, echilibru hormonal și curățare internă), ne putem recâștiga sănătatea și lua controlul asupra vieții noastre fără costul și efectele secundare ale medicinei convenționale.

Este timpul să te trezești și să te documentezi mai mult despre cum se poate trata în mod natural o afecțiune și astfel să acționezi.

Ce tratamente împotriva candidozei oferă medicina convențională

Următoarea listă cuprinde tratamente pe care medicina convențională le oferă drept opțiune spre „vindecarea” candidozei. Le-am folosit pe toate cele existente pe piața farmaceutică, dar din păcate nici unul nu a fost  capabil să-mi elimine efectiv infecția cu candida și simptomele, pe perioadă lungă de timp. Aceasta în principal pentru că aceste tratamente, se bazează pe ameliorarea simptomelor, mascându-le pentru o scurtă perioadă de timp și astfel cauza rămâne în continuare acolo și va produce recidiva.

De fapt sunt anumiți agenți antifungici care într-adevăr omoară drojdia. Dar sunt trei dezavantaje ale acestui tratament care îi limitează utilizarea:

 • Acționează temporar. Infecția cu candida este o stare complexă, astfel pentru a distruge efectiv acest fung va trebui să neutralizezi mediul care îi întreține viața. Omorând această drojdie ar fi ca și cum ai tăia planta dar lași rădăcina. Va crește din nou.
 • Candida este un organism polimorf, ceea ce înseamnă că își poate schimba forma și poate dezvolta rezistență la tratamentul antifungic.
 • Cele mai multe dintre tratamentele antifungice au o multitudine de efecte secundare, unele dintre ele fiind chiar grave.

OTC-urile (medicamentele eliberate fără rețetă)

Cele mai multe vizează tratarea infecției în zona afectată pentru a controla procesul de multiplicare al drojdiei. Sunt creme/ovule care se introduc cu ajutorul unui aplicator în vagin sau care sunt aplicate în zona afectată a penisului. Pentru femei mai există și supozitoare vaginale care se topesc datorită temperaturii corpului pentru a elibera substanța activă. De asemenea, sunt și creme care se aplică local pentru ameliorarea simptomelor foarte chinuitoare ale candidozei, cum ar fi: prurit, usturime, inflamație.

Aceste medicamente nu au specificitate pentru a acționa exact în zona afectată de acest dezechilibru, ci distrug întreaga floră benefică a organismului, știind deja că această drojdie se găsește în multe zone ale corpului, astfel companiile producătoare de medicamente nu au găsit o soluție în ceea ce privește infecția sistemică cu candida. De asemenea tratamentele de câteva zile cu ovule vaginale sunt greu de urmat ținând cont câte scurgeri provoacă după aplicare, iar uleiurile pe care le conțin pot duce la ruperea prezervativului în timpul contactului sexual.

Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală

Medicul tău îți poate prescrie o serie de pastile antifungice admistrate oral dacă OTC-urile nu au dat rezultate, dar numai după un examen ginecologic în urma căruia se iau probe din secrețiile vaginului și se trimit la un laborator specializat pentru a determina tipul și severitatea candidozei. Este important să știi că majoritatea medicamentelor nu vor mai avea efect asupra ta la un moment dat și chiar îți vor înrăutății starea. Acest fung capătă rezistență la antimicotice, de aceea trebuie făcută antifungigrama pe baza lamei de laborator pentru a vedea la ce a rămas sensibilă Candida albicans.

Dintre cele mai cunoscute antifungice comprimate, ovule, unguente sau creme voi enumera câteva:

 • Nistatin; stamicin
 • Ketoconazol (nizoral)
 • Fluconazol (flucoric, flucovim, diflucan etc.)
 • Itraconazol
 • Gynozol (miconazol)
 • Polygynax
 • Macmirror
 • Lomexin
 • Canesten
 • Clotrimazol
 • Cervucid etc…..

Efectele secundare care apar în general la majoritatea antifungicelor  enumerate includ: prurit, usturime, iritație și durere vaginală, dureri de cap, tulburări gastrointestinale, febră, dureri abdominale, dispnee, tumefierea buzelor și a limbii, diaree, depresie, insuficiență renală, greață, amețeli, alergii.« »