Medicina holistică

« »

Aceasta abordează omul ca întreg (trup, minte, spirit), nu ca un sistem de organe și ține cont de evoluția sa dinamică. În acord cu medicina holistică, tot ceea ce absorbi (atitudine,credințe, chimicale sau alimente) îți afectează sistemul ca întreg într-un mod negativ sau pozitiv. De aceea scopul este de a-ți întări sistemul imunitar, a-ți îmbunătăți funcționalitatea organismului tău și a intensifica capacitatea mentală , spirituală și stabilitatea.

Un organism purificat este mult mai armonizat cu natura și astfel mult mai echilibrat și revitalizat. Elementele dăunătoare ce se pot acumula în organism sunt de la alimente sintetice, nenaturale, apă și aer poluat până la exerciții inadecvate sau lipsa activității fizice și acumularea toxinelor în interiorul diferitelor organe.

Simptomele unei boli pot doar să puncteze că ceva este în neregulă, că ceva trebuie schimbat fie în alimentație, fie în rutina zilnică, de obicei când acestea se produc este adesea târziu pentru că ceva deja s-a dereglat în organism. Cele mai multe boli apar în momentul în care organele nu se mai pot debarasa de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor.

Dacă tratezi fiecare recidivă a candidei ca fiind un simplu incident care necesită folosirea unei creme sau a unei pastile o vei avea și data viitoare….și data viitoare …și tot așa, pentru că trebuie să conștientizezi faptul că a avea candidoză nu e ca și cum ai avea o simplă răceală. Nimic străin nu a pătruns în organismul tău, nici o bacterie nu te-a “infectat” , ci echilibrul interior al vaginului tău a fost perturbat. Ceea ce înseamnă că soluția nu este aceea de a omorî candida albicans responsabilă de această “infecție” , pentru că dacă vei face asta deja te-ai asigurat de o nouă recidivă când acest mediu va fi distrus de antimicoticele pe care probabil le vei utiliza. De aceea singura posibilitatea este de menține în echilibru bacteriile benefice din interiorul vaginului tău. Trebuie de asemenea să înveți cum să previi producerea condițiilor propice care favorizează dezvoltarea acesteia.

Medicina naturistă consideră că, acordându-i organismului tău ocazia de a se curăța de toate toxinele acumulate, cu ajutorul detoxifierilor pe care le poți face și adoptând un regim de viață sănătos, vei observa că mai mult de 90% din boli vor fi vindecate de însuși corpul tău.« »