Prebiotice

« »

Suplimentarea sistemului digestiv cu bacterii vii, nu este atât de ușor precum pare, deoarece nimeni nu poate garanta dacă aceste bacterii supraviețuiesc în timp ce străbat stomacul (unde sunt prezente o serie de enzime) și  intestinele la nivelul căror este un mediu acid.

De aceea este important să combinăm calitatea suplimentelor probiotice cu alimentele prebiotice.

A fost demonstrat că se poate întâmpla așa, deoarece bacteriile prietenoase se hrănesc cu anumiți nutrienți de la anumite alimente de-a lungul sistemului digestiv. Aceste alimente de fapt, pot favoriza creșterea acestora. De aceea poartă numele de prebiotice.

Carbohidrații prebiotice, care mai poartă și numele de fructooligozaharide (FOZ), se găsesc în alimente precum: napul porcesc (cu proprietăți asemănătoare anghinarei), roșiile, sparanghel, praz, usturoi, ceapă, miere, banane. Aceste alimente prebiotice ar trebui combinate cu suplimente calitative probiotice pentru a oferi condițiile ideale pentru beneficiile pe care le obținem de urma bacteriilor prietenoase.



« »