Probiotice

« »

După cum am mai menționat este bine să refacem flora prin administrarea  de lactobacili, acidophilus, bifidus, pentru a trata atât simptomele candidozei, cât și pentru a sta departe de paraziți și candida. Deasemenea, este nevoie de aceste bacterii prietenoase datorită consumului de apă potabilă ce conține clor, alcoolului, medicamentelor, fumatului.

Termenul probiotic se traduce “pentru viață“ (din greacă). Rolul bacteriilor probiotice este de a îmbunătății digestia, sistemul imunitar, cresc rezistența la infecții, previn multiplicarea bacteriilor rele și produc efecte secundare naturale – antibiotice naturale care luptă împotriva instalării candidozei.

În acest sens, nu uita de iaurt, care conține astfel de bacterii probiotice, dar în același timp nu uita că este vorba doar de iaurtul făcut în casă care nu conține conservanți, aditivi, îndulcitori, coloranți etc.

Pentru a reinstala bacteriile prietenoase sunt necesare anumite condiții:

  • Este nevoie de un pH potrivit al mediului intern, pentru că un pH acid pur și simplu distruge acet tip de bacterii probiotice. Acest lucru poate fi rezolvat prin consumul de alimente alcaline. (vezi secțiunea dietei alcaline)
  • Pentru a ajuta supraviețuirea acestor bacterii de-a lungul drumului de la stomac la intestine trebuie să consumi alimente prebiotice, pentru a ajuta aceste bacterii să se multiplice.


« »