Sistemul imunitar

« »

Este unul  din cele mai importante macanisme de apărare pe care organismul îl are împotriva infecțiilor, toxinelor, bolilor. Este un mecanism foarte complex, care implică sistemul limfatic, celulele albe, glanda timus și anticorpii produși de globulele albe. Acestea din urmă ne protejează de fungi, infecții, virusuri, paraziți, cancer.

Infecțiile recurente, inclusiv candidoza recidivantă sunt rezultatul unui sistem imun slăbit. În timp ce imunitatea naturală este o protecție cu care ne naștem, infecțiile pot compromite abilitățile sistemului imun și vice versa, un sistem imunodeprimat poate face organismul susceptibil la infecția cu candida.

Aceasta poate duce persoana suferindă într-un cerc vicios: lipsa nutriției datorată administrării de antibiotice poate deprima sistemul imun și astfel candida albicans are cale liberă pentru supraînmulțire. Când aceasta scapă de sub control poate priva corpul de nutrimentele vitale. De aceea ajutarea sistemului imunitar pentru a se menține puternic este esențială.

Când vine vorba de îmbunătățirea acestui sistem, nu poate fi vorba doar de o pastilă magică și gata, ci trebuie să menții un echilibru între susținătorii și supresorii sistemului imunitar.

Cei mai importanți susținători imunitari sunt incluși într-o dietă sănătoasă (lipsită de chimicale, cu aport scăzut de grăsime, carbohidrați rafinați), bazată pe alimente integrale, care conduc la formarea unui mediu alcalin, consumul crescut de lichide, enzime digestive, nutrienți din plante – usturoi, vitamine, minerale, antioxidanți) alături de lipsa stresului și o atitudine spirituală, pozitivă.

Stil de viaţă, stres şi funcţionarea sistemului imunitar

Obezitatea, fumatul, lipsa somnului, mese neregulate, consumul de alcool, de medicamente poate compromite funcția imunitară. Starea generală proastă, de rău, atitudine negativă, depresie, frustrare, nervozitate, pesimism, lipsa activității fizice și supunerea la stres continuu sunt supresori, deprimanți ai imunității.

Dacă te străduiești în a adopta o atitudine pozitivă față de tot ceea ce se întâmplă în viața ta, să devii mai zâmbitor, optimist, dacă poți “injecta” mai mult râs în viața ta, dacă poți controla o supărare, nervozitatea, stresul, îți vei îmbunătății considerabil calitatea imunității (ceea ce va ajuta în lupta împotriva candidei), deasemenea vei savura calitatea vieții și o sănătate mai bună.« »