Suplimente specifice

« »

Dacă ai finalizat etapa de detoxifiere, dieta, administrarea suplimentelor, deja poți considera că ai neutralizat mediul propice dezvoltării candidei, slăbindu-i forțele. Administrarea următoarelor suplimente presupune eradicarea ei completă.

Netratând această etapă importantă, riști să permiți celulelor de candida rămase să ia amploare și să recidiveze. După ce ai omorât candida, trebuie să te asiguri că îți precauțiile necesare pentru a prevenii reapariția ei. Acest lucru poate fi foarte simplu îndeplinit, prin menținerea obiceiurilor sănătoase pe care le-ai dobândit pe parcursul programului și prin colonizarea organismului cu bacterii prietenoase.

În continuare sunt date câteva suplimente naturale și cu specificitate crescută pentru candida, paraziți și fungi în general care s-ar putea instala în corpul tău.

Extract din mlădiţe de măslin și uleiul de oregano sălbatic

Acest prim protocol implică adăugarea extractului de mlădițe de măslin, uleiului de oregano sălbatic, alături de usturoi și rădăcină de ghimbir în dieta ta. Aceste ingrediente au proprietăți antifungice puternice, și luate cu perseverență va distruge candida în final.

Extractul din Frunze de Măslin (Olive leafe extract)

Un antibiotic natural 100%, o substanţă antimicotică, antivirală, antiparazitară extrem de eficientă, un foarte bun dezinfectant şi conservant natural.

Preparatul reprezintă unul dintre cele mai puternice produse antibacteriene, antivirotice, antimicotice, antiinflamatoare cunoscute până în prezent. Luptă împotriva bacteriilor, viruşilor, micozelor, eficient în hipertensiunea arterială, precum şi în bolile cardiovasculare, întărind în acelaşi timp microorganismele florei intestinale normale, este eficient în prevenirea şi tratarea ulcerelor gastrice, s-au obţinut rezultate deosebite în vindecarea astmului bronşic şi a alergiei. Este un întăritor natural al sistemului imunitar (având efecte puternic antioxidative), antioxidant natural.

Pentru candidoză vaginală – se fac irigaţii vaginale cu apă fiartă şi răcită la temperatura corpului, în care se va pune 15-20 de picături de extract din seminţe de grapefruit la 250 ml apă. Se poate pune şi în ceai de muşetel, coada şoricelului, ceai care se răceşte şi se serveşte tot la temperatura corpului. Se fac irigaţii de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) . Seara după irigaţie se poate pune pe un tampon OB, iaurt de casă , sau o capsulă de lactobacili, care se aşează sus în vagin, pentru refacerea florei microbiene. Cura se face aproximativ o lună, împreună cu un tratament adecvat din produse naturale, antibiotice si antimicotice naturale ( Extract din Frunze de Măslin, Extract din Seminţe de Grapefruit, Reg-enor, Candcell-6, Noni , Water Shield, Coloid de Argint) Pentru infecţiile micotice sau candidoză ambii parteneri trebuie să facă tratamentul deoarece afecţiunile se pot retransmite pe cale sexuală.

Extractul de mlădițe de măslin distruge rădăcinile candidei și reziduurile bacteriilor (inclusiv paraziți) pe care este posibil să îi ai instalați la nivelul intestinelor.

Nu permite creșterea glucozei în sânge, ceea ce ar hrăni candida. Pot apărea dureri de cap, dureri musculare, simptome asemănătoarea unei răceli care fac parte din procesul de detoxifiere.

Se administrează 1-2 g zilnic pe stomacul gol. După fiecare doza se bea minim un pahar cu apă.

Uleiul de oregano sălbatic este un supliment puternic anti-candida. Poate distruge toate formele de bacterii, fungi și drojdii. Din moment ce acest ulei este foarte potent, amestecă 1 parte ulei de oregano cu 5 părți ulei de măsline. Câteva picături este tot ce ai nevoie. Poți opta pentru uleiul de oregano extravirgin, pe care îl poți folosi în salate. Uleiul de oregano sălbatic (conține carvacrol) este diferit de cel din oregano domestic și este mult mai potent ca tratament împotriva candidozei. Recomand în principal folosirea acestuia.

Gheara Mâței (Cat’s Claw – în engleză, Uncaria Tomentosa – în latină)

În Peru, Cat’s Claw este cunoscută ca un bun regenerator celular. S-a dovedit ca Uncaria Tomentosa poate fi un bun adjuvant în tratamentul bolilor dermatologice, alergice, artritelor, infecțiilor virale (herpes genital, SIDA) sindromului premenstrual și tulburărilor imunitare (cancer și candidoză generalizată).   Ingredienții activi din Gheara Măței sunt alcaloizii, fenolii/qinonele și terpenele. Cei șase alcaloizi izolați din rădăcina plantei determină stimularea nespecifică a sistemului imunitar. Glicozizii acidului qinonic au proprietati anititumorale, antioxidante, antivirale și antiinflamatorii.  Heritage Cat’s Claw conține 540 mg de plantă medicinală și un excipient de pudră de orez. În procesul de extracție a principiului activ s-au folosit doar apa și alcoolul; rădăcina a fost calcinată și reintrodusă în produsul final, în așa fel încât structura mineralelor a rămas nealterată.
Produsul este 100% vegetal, alcătuind un bun supliment nutritiv non-toxic. Gheara mâței poate provoca, de asemenea, contracții uterine și, de aceea nu se recomandă femeilor însărcinate sau celor care încearcă să rămână însărcinate sau mamelor care alăptează, cei care sunt într-un tratament cu medicație împotriva ulcerului, pacienții cu transplant.

Este indicat ca, pentru a se evita eventuale reacții adverse să se înceapă tratamentul cu doze mici.Este indicat şi pentru Zona Zoster, alergie, candidoză sistemică, diabet, sindrom premenstrual şi tulburări ale ciclului menstrual, tulburări gastro-intestinale, infecţii virale şi HIV. Este recunoscut în tratamentul hepatitelor şi pentru reducerea efectelor secundare din chimioterapie şi radioterapie.

Miprosept – supozitoare cu propolis

Supozitoarele Miprosept au acțiune antiseptică, antiinflamatoare datorită propolisului, componenta activă, care este un veritabil antibiotic natural, folosit ca atare şi de către albine.  S-a demonstrat că el are o acţiune antimicrobiană pentru numeroase bacterii, virusuri, paraziţi şi fungi (Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis – bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, virus herpes simplex, virus gripal).

Este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, hepatoprotector (protejează ficatul contra efectelor alcoolului), imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.

Este remarcabil faptul că, datorită marii sale variabilităţi de compoziţie, propolisul îşi păstrează nealterată capacitatea antimicrobiană, spre deosebire de antibioticele de sinteză, la care bacteriile dezvoltă în timp rezistenţă, fiind nevoie de introducerea periodică de noi şi noi antibiotice.

Pot fi folosite şi intravaginal administrate câte 1 supozitor pe zi, de preferință seara, după o baie calduță de șezut, timp de 7 -14 zile, în funcție de tipul de afecțiune.

Picături din sâmburi de grapefruit

Extractul de sâmbure de grapefruit este considerat o substanță antivirală și antimicotică eficientă, fiind un adevărat antibiotic natural. Acesta are un conținut de bioflavonoide, glucozide și vitamina C. Substanța antiseptică obținută – având o eficiență de 100% – neutralizează perfect efectele agenților patogeni. Substanța s-a dovedit eficientă în cazul a peste 60 de feluri de bacterii și 20 de feluri de ciuperci (de ex. Candida albicans, chlamydia, salmonella, staphylococcus). Extractul din sâmbure de grapefruit are un conținut deosebit de ridicat de substanțe active (50 %), nu prezintă nici un fel de efecte secundare, este aplicabil pe orice parte a corpului.

In cazul candidozei vaginale – se fac irigaţii vaginale cu apă fiartă şi răcită la temperatura corpului, în care se va pune 15-20 de picături de extract din sâmburi de grapefruit la 250 ml apă. Se poate pune şi în ceai de galbenele si musetel, ceai care se răceşte şi se serveşte tot la temperatura corpului. Se fac spălături seara o dată la două zile până la dispariția simptomelor. Se poate face o pauză de câteva zile pentru a observa dacă secrețiile mai sunt prezente.

Faviderm fem sau faviderm pro – cremă solidă

Conține rășina de brad, zinc, vitamina E și 7 plante: pufuliță, cătină, gălbenele, ghimpe, merișor, sunătoare, urzică.

Măreste afluxul de sânge în zona aparatului genital, atât la bărbați cât și la femei, fiind un puternic afrodisiac; relansează activitatea glandelor sexuale la bărbati (creste numărul spermatozoizilor și le îmbunătăteste mobilitatea). Stimulează si activitatea ovarelor, favorizează relaxarea musculaturii vaginale și uterine, simultan cu sporirea dorintei; măreste cantitatea de secretii vaginale cu rol de lubrefiere. Echilibrează functia nervoasă, ajutând partenerii să treacă peste blocajele psihice; induce totodată o stare usor euforică. Stimulează imunitatea nespecifică (la nivel renal si genital), foarte util în reglarea functiei hormonale la femei.

Este foarte indicată folosirea acestor supozitoare deoarece un aflux mărit de sânge la nivelul zonei genitale îmbunătățește funcționarea aparatului reproducător, reduce procesul inflamator, înlesneşte diminuarea şi închiderea rapidă a rănilor, diminuează pruritul, creste apărarea naturală față de microorganismele patogene (viruși, bacterii, fungi), are proprietăţi decongestive;

  • creşte apărarea naturală faţă de microorganismele patogene şi tumori.
    Formulă utilizată tradiţional ca adjuvant în: afecţiunile prostatei, hemoroizi, fisuri anale, leziuni cutanate, infecţii urinare, litiaze renale;
  • Se administrează intrarectal 15 zile /luna de 2-3 ori/zi, iar în cazul unei răni la nivelul vaginului, pruritului se administrează intravaginal dar în următoarea seară înainte de administrare se fac spălături cu ceai de pelin si gălbenele.

Acidul caprilic

Sau calciu-magneziu caprilat, este un alt supliment ce acționează foarte bine asupra candidei, fiind un agent antifungic. La fel ca în cazul uleiului de oregano trebuie să începi cu doze mici. Pentru 7 zile poți lua în siguranță 500 mg zilnic. Încearcă să identifici reacția organismului la diferite doze. Dacă după 7 zile te simți bine, poți crește doza la 1 g pe zi. Urmează acest tratament timp de 3 săptămâni până când ajungi la o doză de 3 g zilnic.

Plant intim

Conține extracte și uleiuri esențiale din mușețel, gălbenele, coada șoricelului și cimbru. În profilaxia infecțiilor și inflamațiilor din sfera ano-genitală, emolient și protector în eritemul fesier. Adjuvant în vulvo-vaginitele microbiene și trichomonazice, ducând la eliminarea senzațiilor neplăcute (arsuri, usturime, prurit, leucoree) prin efectele sale antiseptice, bacteriostatice, antifungice, antiinflamatorii și trofice ale mucoasei genitale.

Uz extern:  Produsul se folosește ca atare sau diluat în apă caldă în proporție de 1:1 pentru tamponarea zonei ano-genitale. Pentru spălături vaginale, se folosește diluat în proporție de 1:10, sau în funcție de sensibiliatea individuală.

Dida

Indicații : ajută la menținerea unui echilibru sănătos al candidei Albicans.
Conține ulei de scorțișoară, ulei de chimen, ulei de mentă, oreganum heracleoctidum, frunză de măslin, gălbenele, cimbru , cardamom, cuișoare, usturoi .
Tablete nu conțin sare , zahăr, drojdie, gluten și soia și nu conțin pigmenți de culoare sau arome de orice fel.

Pe perioada administrării medicamentului eliminați alimentația care poate deranja echilibrul microbiologic cum ar fi: alcool, drojdie, zahăr și carbohidrați rafinați (pâine albă).

Se administrează după masă 2 tablete pe zi timp de 45 zile, apoi câte 1 tableta zilnic pentru prevenire.

Rotația antifungicelor

Extractul de mlădițe de măslin, uleiul de oregano și acidul 10 undecenoic  sunt foarte potente de aceea trebuie luate timp de doar 2-3 săptămâni, pe rând.

Deci poți lua extractul de mlădițe 2-3 săptămâni, apoi faci pauză 2 săptămâni, după care iei uleiul de oregano timp de două săptămâni, faci o pauză de 2 săptămâni și tot așa. Urmează acest program nu mai mult de 8 săptămâni.« »