Suplimentele nutritive și funcția imună

« »

De ce avem nevoie de suplimente pe bază de vitamine și minerale?

Mi-aș dori să îți pot spune că hrănindu-te sănătos, consumând alimente alcaline și legume, fructe în stare crudă de unde îți procura enzimele, vei avea un organism ce beneficază de toate cele necesare, pentru a fi îndeajuns de puternic spre a lupta împotriva candidozei și a altor boli. Din păcate, nu este cazul. Tehnicile utilizate în creșterea fructelor și legumelor și tuturor produselor alimentare, conservarea și prepararea lor au deteriorat semnificativ calitatea hranei noastre.

Grânele nu mai sunt integrale, uleiurile sunt hidrogenate și rafinate, iar în loc de mineralele naturale din sol, se folosesc îngrășăminte chimice pentru creșterea plantelor. Ca rezultat, cele mai multe din plante conțin o cantitate mult prea mică de minerale. Plantele sunt poluate cu pesticide și ierbicide, inclusiv apa. Aceste chimicale toxice le privează de nutrienții vitali.

Datorită acestui aspect, este aproape imposibil să-ți procuri toate vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie, din alimentele consumate. După cum deja știi, 3 din factorii care contribuie la infecția cu candida sunt sistem imunodeprimat, dezechilibru hormonal și acumularea de toxine.

Acum, că ți-ai schimbat obiceiurile alimentare, ți-ai optimizat digestia, este timpul să-i acorzi organismului vitaminele estențiale, mineralele și suplimentele speciale care întăresc imunitatea, astfel îi dai putere corpului tău să lupte împotriva candidei și să poată scăpa de toxine, să normalizeze producția de hormoni și să ajute corpul la vindecare și refacere din interior.

În cele ce urmează este expusă o listă de suplimente creată special pentru tine, ca individ suferind de candida, ele îți vor acoperi carențele din organism. Acestea se pot găsi atât pe internet cât și în magazinele de specialitate (plafar).

Argintul Coloidal

Argintul coloidal se prezinta sub forma unei soluții coloidale de particule foarte mici de argint sub formă de suspensie în apă demineralizată. Preparatul nu are gust și nu este toxic. Soluția coloidală de argint este incoloră sau are o nuanță ușor galbuie.

Rezultatele cercetarilor au demonstrat că soluția de argint coloidal oferă rezistență față de peste 650 de agenti patogeni, pe care îi distruge în mai puțin de șase minute, lucru confirmat de revista Science Digest.

Un antibiotic de sinteză, poate distruge cel mult jumătate din cât poate distruge soluția de argint coloidal. De reținut că argintul coloidal nu va distruge bacteriile folositoare din intestinul gros deoarece se absoarbe în intestinul subțire. De asemenea, trebuie sa observăm că argintul coloidal distruge nu numai agenții patogeni, dar și toxinele pe care aceștia le elimină.

Argintul coloidal poate fi utilizat în mai multe moduri, în funcție de localizarea afecțiunii de tratat: oral (ingerat sau băut); inhalat sub formă de vapori foarte fini; la nivel vaginal, pulverizat local sau adăugat la spălături; sub formă de picături în ochi, urechi și nas sau aplicat topic, pe piele (cu o sticlă cu pulverizator sau cu bandaje îmbibate cu soluție).

Administrat oral, argintul coloidal este absorbit din gură în sânge, apoi transportat rapid la celulele organismului. Ținerea acestui lichid sub limbă, câteva zeci de secunde înainte de înghițire, poate duce la absorbția mai rapidă. În trei-patru zile, particulele de argint se pot acumula în țesuturi în cantitate suficientă pentru a se putea observa deja efectele benefice.

Doza zilnică recomandată pentru uz intern este de 20-50 ml, în funcție de afecțiune și de gravitatea acesteia. Nu depășiți doza zilnică decât la recomandarea medicului sau terapeutului dvs.!  Pentru uz extern, se aplică cu un tampon din bumbac (vată) pe zonele afectate (ex: in vagin). Recomandat să folosiți pentru administrare lingurițe sau recipiente din plastic, sticlă sau ceramică, și nu din metal.

Consumul de argint coloidal s-a dovedit folositor in urmatoarele afectiuni:

Sindromul Lyme, pneumonie, candidoză, inflamarea ochilor, urechilor, a gurii și gâtului, gripă, herpes, gastrită, pe răni externe, eczeme, pe iritații, mușcături de insecte, negi, inflamații pe piele, ciuperci. Intărește sistemul imunitar și ajută la regenerarea oaselor. Antibioticul natural cel mai puternic, fără efecte secundare!

Nu s-a dovedit că ar exista efecte secundare ale terapiei cu argint coloidal, deoarece acesta nu este toxic și nu afectează ficatul, rinichii sau alt organ al corpului. Argintul coloidal nu interacționează cu nici un alt medicament sau remediu. Argintul coloidal este eliminat prin rinichi, sistemul limfatic și sistemul circulator, după o perioadă de timp de la ingerare.

Acizii grași esențiali

Una din cauzele principale ale dezechilibrului hormonal în organismul uman este nivelul insuficient de prostaglandine, care fac parte din compușii lipidelor, derivații enzimatici ai acizilor grași. Cu cât sunt produși mai mulți hormoni în corp (în timpul menstruației, de exemplu), cu atât e nevoie de mai multe prostaglandine care să-i stabilizeze. Problema este că organismul nu are capacitatea de a produce suficiente cantități de prostaglandine fără „materialele” crude necesare.

Aceste „materiale” crude sunt acizii grași esențiali (AGE). Aceștia susțin sistemul imunitar și cel nervos.

AGE se găsesc în uleiul de in, pește de apă rece cum ar fi tonul și somonul, semințe de floarea soarelui, boabe de soia, limba-mielului, nuci, ulei de șofrănel.

Omega-3, omega-6, omega-9 sunt acizii grași esențiali de care ai nevoie pentru ca organismul tău să producă prostaglandinele, dar nu este suficient să consumi alimente bogate în AGE, este necesar să ai un echilibru între acestea.

Pot fi diete bogate în omega-6 și omega-9 (ulei de măsline), dar sărace în omega-3, de aceea va fi necesar consumul de ulei de pește de apă rece, nuci, ulei de in. Recomand o rație de 2 ori omega-3 și o combinație între omega-6 și omega-9. Dar, este o limită în cât de multe nuci, ulei de cod sau somon, să consumi (cauzează deficiență de calciu, conțin mercur și alte metale grele) pentru a avea echilibrul potrivit.

Puteți căuta un amestec de acizi grași esențiali, dar care să conțină (ulei de in, limba mielului și primulă), care sunt obținute prin presare la rece, ecologice, și conservate în flacoane brune, ferite de lumină, căldură, oxigen.  {asigură-te că este formulă lichidă pentru că este de calitate superioară,  încercați în magazinele plafar, administrate după prospect}.

Ulei de limba-mielului

Adăugând o cantitate puțin mai mare din acest ulei, asiguri producția de hormoni antiinflamatori, care au un efect pozitic extrem de spectaculos asupra organismului în cazul celor suferind de candidoză și în special asupra femeilor care suferă de simptomele sindromului premenstrual.

Probiotice

Ar trebui să te asiguri că intestinele tale sunt ajutate cu bacterii prietenoase care îmbunătățesc flora intestinală, pentru a le proteja , în acest fel de paraziți și candida. În timpul programului ia bacterii probiotice pentru a susține digestia, a întării imunitatea și a crește rezistența la infecții. (FLORA PROTECT, PARA PROTEX, ACZYMES, sau multe altele).

Vitamina A

Ai nevoie de ea pentru dinți și gingii, oase, piele, păr și unghii sănătoase, vitamina A ajută pielea să se regenereze, previne slăbirea vederii pe timp de noapte, ajută imunitatea și protejează împotriva infecțiilor la nivelul rinichilor și a celor cu candida. Se găsește natural în ouă, ficat și lapte, fructe și legume verzi (lămâi, mango, portocale, piersici, mandarine, morcovi), dar este sensibilă la prelucrare termică.

Organismul produce vitamina A din beta-caroten. Evită să iei vitamina A sub formă de suplimente pentru că poate fi toxică în anumite condiții. Consumă, în schimb, alimente bogate în beta-caroten.

Complexul de vitamine B

B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina)

Aceste vitamine sunt responsabile pentru nervi, piele, ochi sănătoși, pentru metabolizarea și digestia alimentelor, ceea ce este esențial în a controla infecția cu candida. Se găsește în mod natural în polen, lăptișor de matcă, cereale.

Vitamina C

Un antioxidant puternic care protejează acizii grași esențiali, grăbește procesul de vindecare și îmbunătățește funcționarea glandei timus. Deasemenea, neutralizează toxinele și reduce stresul.

Se găsește natural în: ardei gras roșu, pătrunjel, portocale, lămâi, kiwi, legumele cu frunze verzi, brocoli, pepeni, căpșuni.

Ca supliment: Flavovit C.

Vitamina E

Unul din cei mai puternici antioxidanți disponibili, care protejează organismul de radicalii liberi, de  oxidarea grăsimilor polinesaturate, ajută la cicatrizarea și regenerarea pielii, accelerează procesul de vindecare și îmbunătățește funcția glandei timus.

Se găsește natural în : avocado, morcovi, țelină, praz, salată verde, păstârnac, varză de Brussel, varză și spanac, făină, tărâțe, cereale integrale de grâu, făină de ovăz, boabe de soia, leguminoase, miere, polen, semințe germinate, cartofi dulci.

Zinc

Este necesar pentru absorbția vitaminei A în sânge, vindecă rănile, ajută la formarea colagenului în piele, întărește sistemul imun, și ajută la utilizarea vitaminei E.

Se găsește în leguminoase, boabe de soia, grâne integrale, semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, nuci, migdale.

Este recomandat  50 mg pe zi, dar nu mai mult că poate deveni toxic.

Ulei de nucă de cocos

Este extrem de benefic în candidoze, din mai multe puncte de vedere. Iată câteva dintre ele:

  • Protejează acizii grași esențiali de oxidare, atunci când este amestecat cu aceștia.
  • Reglează nivelul de zahăr în sânge
  • Îmbunătățește funcția ficatului
  • Acționează în mod direct asupra candidei și a altor paraziții
  • Îmbunătățește digestia
  • Un sfat bun este să adaugi 3 lingurițe de ulei de cocos în acizii grași esențiali

Folosiți doar ulei extravirgin de nucă de cocos.

Silimarină

Este cunoscută ca regenerator și protector al ficatului. Poate curăța și regenera un ficat obosit, suprasolicitat și îl întărește. Unul din rolurile ficatului este de a curăța sângele și de a normaliza producția de hormoni. Astfel, ajutându-ți ficatul cu silimarină, acesta își va îndeplini rolurile mult mai eficient, va curăța sângele de toxine, va elimina problemele dermatologice: acneea, psoriasis, eczeme, candidoza.

Rădăcina de păpădie

Este un remediu popular eficient. Va întări întregul organism, în special ficatul și splina, va reduce inflamația și va ajuta digestia. O poți administra sub fomă de ceai, pentru a beneficia de proprietățile puternice ale acesteia.

Cătina

Există un cuvânt care caracterizează cel mai bine cătina: antioxidant! Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul si de 10 ori mai mult decât citricele. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F.

Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, (într-un procent net superior celui din pulpă de morcov) iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism.

De la cătină se obțin următoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze și chiar scoarță, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urmă este și cel mai valoros din punct de vedere medical.

Fructele se păstrează cel mai bine în miere de albine. Se consumă atât cât suportă fiecare. Tot secretul este sfărâmarea între dinţi şi mestecarea seminţei din fruct, aceasta fiind, de fapt, adevăratul depozit de vitamine.

Cătina este și un foarte bun antiinflamator și inhibă pofta de mâncare în cazul unor tratamente ale obezității. Uleiul extras din seminţe conţine 17% acid oleic, 34% acid omega 3 şi 31% omega 6.

Substanțele active din uleiul cătină sunt anticanceroase și antitumorale, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, crește imunitatea, reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie și tratează cancerul gastric, pulmonar și rectal.

Acționează ca tonifiant general, antianemic, vitaminizant și imuno-modulator,încetinește procesul de îmbătrânire prin consumarea radicalilor liberi nedoriți, îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului și asigură troficitatea celulei hepatice, efecte extrem de benefice în candidoză.

Echinaceea

Echinaceea acționează ca un stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care și creșterea producerii de anumite celule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile, virușii și fungii să nu intre atât de ușor în celule.

Probabil că este cel mai bine cunoscută pentru prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii, ea poate avea efecte anti-infecții și anti-inflamatorii, de aceea a fost folosită în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum eczeme, micoze (candidoză). Se ține o cură de echinacea cu o durată de 4 săptămâni, luată sub formă de capsule, câte patru pe zi. Pe timpul curei, se face o dată la 3 zile câte o spălătură cu infuzie amestecată din echinacea și coada-șoricelului (Achilea millefolium), combinate în proporții egale. Aplicația externă cu echinacea amplifică imunitatea locală, ajutând organismul să controleze în mod natural proliferarea candida.

Infuzia combinată de echinaceea

Se folosește extracția la rece, combinată cu cea la cald, astfel se obține un preparat cu calități terapeutice foarte bune. Iată cum se prepară această infuzie combinată: patru lingurițe de pulbere se macerează 8 ore, în jumătate de litru de apă, după care se filtrează, iar preparatul obținut se lasă deoparte. Planta ramasă dupa filtrare se opărește cu încă o jumătate de litru de apă, după care se lasă să se răcească și se strecoară. În final, se combină maceratul anterior obținut cu infuzia, preparatul rezultat bându-se în 3-4 reprize, pe parcursul zilei.

Propolis

Propolisul este folosit ca biostimulator, care mărește rezistența fizică și înlătură oboseala.
Datorită proprietăților sale antivirale, antitoxice și antiinflamatorii, propolisul își găsește tot mai multe utilizări. Este un bun stimulator al refacerii țesuturilor afectate de răni, tăieturi și, mai ales arsuri, degerături.

Propolisul  vindecă mucoasa bucală și este benefic în sângerările gingiilor și în tratarea candidozei bucale. În urma experiențelor clinice și de laborator s-a dovedit că tinctura de propolis este folositoare în vindecarea tuturor bolilor interne infecțioase (30 picături/zi, într-un pahar cu apă călduță).

Activeazã macrofagele, inhibã creșterea celulelor tumorale, imunostimulant și imunomodulator, antibiotic cu spectru larg, conservant natural, antihemoragic, antiviral, antiherpetic, antiinflamator de două ori mai eficient ca aspirina, anestezic local, antiedematos, antioxidant.

Indicații: afte, herpes (labial, bucal, genital), herpes zoster, carii dentare, candidoza (bucală și vaginală), inflamații (în general, indiferent de zona din corp),  leucoree, plăgi postoperatorii, tricomonază vaginală.

Lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă se știe că are un conținut crescut în vitamine din grupa B mai ridicat decât drojdia de bere. Are un rol deosebit în metabolismul celular, în activitatea creierului, reduce colesterolul din sânge, este util în digestie, pentru combaterea insomniei, a anemiei pernicioase și refacerea glandelor cu secreție internă.

Spirulina

Conține enzime digestive și cantități însemnate de clorofilă. Luând spirulină, cu siguranță îți vei îmbunătății digestia și sistemul digestiv. Va ajuta organismul în îndepărtarea metalelor grele, va grăbi procesul de vindecare al infecțiilor cu candida și a rănilor, alcalinizează mediul intern, instaurează bacterii prietenoase și ajută la detoxifierea intestinelor.

Cu siguranță acest supliment este obligatoriu eficient și trebuie administrat în lupta împotriva candidozei.

L-glutamine

Are efect asupra imunității prin întărirea acesteia și asupra celulelor prin regenerarea lor, îndepărtează mucusul depus la nivelul intestinelor și ajută în lupta împotriva infecțiilor și multiplicării fungilor. Ar trebui să iei 1 linguriță de L-glutamin pudră de 2 ori pe zi pe stomacul gol, în timpul acestui program , este foarte eficient la cei cu probleme serioase la nivelul intestinelor.

Notă: cele mai multe tipuri de L-glutamine cu preț mic din magazinele de specialitate provin de la crustacee, ceea ce face posibilă prezența metalelor grele: plumb, mercur, arsenic. Cea mai bună formă de L-glutamine provine din procesul de fermentare a sfeclei. Sfecla este fermentată cu culturi probiotice, ceea ce îi crește calitatea considerabil, precum și puritatea și eficiența. Este în totalitate vegetariană, fără impurități, metale grele și microtoxine.« »