Tratament homeopatic – Candida CH

« »

Homeopatia este o știință medicală ce tratează bolile prin stimularea tendinței naturale de vindecare a organismului, folosind medicamente obținute din substanțe de origine minerală, vegetală și animală, preparate prin procedee specifice în laboratoare farmaceutice specializate. Termenul de „homeopatie” derivă din grecescul „homeos”, însemnând similar și „pathos”, care înseamnă boală.

Homeopatia tratează o boală cu un agent diluat care la un subiect sănătos produce simptomele similare unei boli anume (dar nu produce și boala).

Concluzionând, homeopatia are la bază principiul similitudinii. Mai exact, un remediu homeopat conține o substanță destul de toxică pentru organism, dar în cantități atât de mici încât doar stimulează funcția de apărare a organului asupra căruia acționează, fără însă a îl afecta. Este ca o alarmă falsă. Astfel stimulează la maxim capacitatea naturală a organismului de a se vindeca.

Homeopatia tratează candidoza vaginală cu un remediu obținut chiar din Candida albicans. Tratamentul se numește Candida sau Manilia albicans și este disponibil sub mai multe forme de diluții, existând sub concentrații diferite. În funcție de severitatea candidozei acest remediu se administrează în diluțiile respective fie într-o singură doză, fie progresiv în formele cu recidive frecvente.

Diluțiile sunt Candida CH5, CH9, CH15, CH30. În diluțiile progresive se începe cu Candida CH5 și se administrează 3-5 granule o dată pe zi, timp de 2-3 săptămâni. Dacă simptomatologia persistă sau candidoza recidivează (ori se cunoaște a fi recidivantă frecvent) se continuă tratamentul cu diluțiile Candida CH7 sub aceeași formă de administrare ca mai sus și apoi diluția CH9.

Se poate administra și un singur tip de diluții pentru 2-3 săptămâni, aproximativ 5 biluțe pe zi. De obicei diluția este aleasă de medicul homeopat în funcție de gravitatea candidozei vaginale, de simptomatologia acesteia.

Tratamentul homeopat nu prezintă contraindicații, ci doar anumite restricții privind alimentația, fiind exclus alcoolul, cafeaua și în general produsele care conțin cafeină pentru că inhibă efectul homeopat (ciocolata, cacao), dar și unele plante precum menta (atenție la pastele de dinți, gume de mestecat, dropsuri sau alte produse). Întrebați medicul homeopat despre micile modificări în stilul de viață personal pe care homeopatia le cere.

În cazul unei infestări masive, cu simptome supărătoare, se poate continua cu diluţiile mai mari, Candida CH15 şi Candida CH30 , pentru alte 3 săptămâni fiecare.
Dacă lipsesc unele dintre diluţiile de mai sus din farmacie, pot alege oricare trei diluţii succesive disponibile (7, 9, 15 sau 9, 15, 30). Rezultate bune se obţin cu oricare dintre aceste combinaţii.

Dacă această schemă homeopată se asociază cu remediul homeopatic de constituţie sau de stare al persoanei, selectat în urma unei consultaţii medicale minuţioase, şansele de succes sunt cele mai mari.

Tratamentul homeopat se poate asocia foarte bine cu schemele de Extracte gemoterapice sau cu preparate fitoterapice tip Mira sau Plantagingival (Plantextrakt) în situaţia localizării bucale a Candidozei.
Nu trebuie uitat însă, că esenţial pentru rezultatul bun al tratamentului unei candidoze rămâne reechilibrarea stilului de viaţă al persoanei – pentru că dezechilibrul imunităţii locale şi al pH-ului mucoaselor şi al sângelui au fost cele care au permis apariţia bolii

Se recomandă remediul homeopat CANDIDA CH 30 câte 5 granule la 4 ore, 5 prize pe zi, 5-7 zile la rând. Granulele nu se ating cu mâna, se pun din flacon în capac și cu capacul se pun sub limbă. Se iau pe stomacul gol sau la o oră de la masă, 30 de minute înainte și după ele nu se pune nimic în gură. Pe toată perioada tratamentului și încă o perioadă de timp după ce acesta a încetat (până la vindecare) este interzis consumul de cacao, ciocolată, cafea, mentă, mușețel, tei, oțet, ceai negru și verde, coca cola, pepsi.

Local se fac spălături vaginale o dată pe zi cu suc de lămâie, dacă se poate nediluat. Se fac aceste spălături timp de 2 săptămâni.
În același timp se va urmări întărirea nespecifică a imunitații printr-un regim de viață echilibrat, cu mese regulate, somn suficient, înlăturarea pe cât posibil a stresului. Din alimentație este necesar să se elimine pe o perioadă de timp produsele lactate. Se poate consuma un ceai de sunătoare, busuioc, roiniță, salvie în părți egale din care se va face un macerat la rece de 6 ore cu 2 lingurițe la cană, se beau 2-3 căni pe zi.


« »