Tratamente externe pentru infecția cu candida la nivelul cavității bucale și unghiilor

« »

Notă: următoarele tratamente sunt  destinate ameliorării temporare a simptomelor în cazul infecției cu candida la nivelul gurii și unghiilor. Amintindu-ți că în cele mai multe cazuri, rădăcina problemei este supraînmulțirea candidei, până când nu vei trata problemele interne care duc la apariția simptomelor asociate candidozei, acestea vor reapărea după o scurtă perioadă de timp.

Candidoza la nivelul gurii și a gâtului

În cele mai multe cazuri, această infecție orală, cu prezența candidei pe limbă și cu dureri în gât, sunt semne  sigure ale unui ficat slăbit și sunt simptome comune pentru suprainfecția cu candida.

Simptome:

 • Disconfort la înghițire
 • Halenă (respirație urât mirositoare)
 • Inflamarea amigdalelor
 • Probabil vei vedea pete albe în gură și gât, pot apărea pe limbă, în cerul gurii, pe interiorul obrajilor și buzelor. Chiar dacă nu ai aceste pete albe, asta nu înseamnă că nu ai infecție cu candida. Limitează consumul de zahăr la zero, pentru că acesta hrănește candida, și nu bea alcool pe timpul infecției.

Dacă suferi de această candidoză orală, consumă cât mai mult usturoi crud și zdrobit, de 4-5 ori pe zi, și menține în gură iaurt natural cu acidophilus timp de 5 minute de 4 ori pe zi . Folosește violet de gențiana, soluție de iod și tinctură de propolis, diluate. Clătește gura periodic cu soluție de argint coloidal și menține local pentru 2-3 minute, va distruge candida de la acest nivel și va curăța zona în profunzime până la dispariția simptomelor.

Infecția cu candida la nivelul unghiilor

Urmează acești 7 pași pentru a elimina fungul Candida albicans:

 1. Cumpără soluție de argint coloidal, oțet alb/zeamă de lămâie, pliculețe sau capsule cu acidophilus
 2. Ia un lighean pentru tratamentul zonei
 3. Adaugă jumătate de ceșcuță de argint coloidal la temperatura camerei, 250ml de oțet alb sau zeamă de lămâie, 30 capsule de acidophilus (60 miliarde celule vii), 750mlapă
 4. Înmoaie-ți picioarele sau mâinile pentru 30 minute dimineața și seara în soluția preparată
 5. La fiecare 4 zile aruncă soluția și prepară una nouă.
 6. După înmuiere, pentru a grăbi procesul, folosește o piatră ponce pentru a pili vârful unghiei și suprafața de deasupra
 7. Repetă această procedură timp de 30 zile până la vindecare.

Poți masa unghiile cu tinctură de propolis diluată, cu pastă de usturoi sau cu ulei de arbore de ceai zilnic și înainte de culcare aplică unguent de nuc la nivelul zonei afectate. Propolisul conține un complex de vitamine (C,F,PP,E,B5,B12) și minerale care întăresc bariera de protecție a pielii.

Extract din semințe de grapefruit (atât capsule cât și tinctură)

Substanţele active din extractul din seminţe de grapefruit au fost eficiente în diferitele boli ale stomacului şi intestinelor, precum şi în diferite forme de infecţii bacteriene, fungice, micoze, răceli, faringită, otite, infecţii nazale, micoze ale unghiilor, ale pielii, gingivite, infecţii vaginale, şi candidoze.

Infecţiile micotice ale unghiilor şi ale pielii cu candida albicans se tratazează astfel: se pun 15-20 de picături în săpunul lichid şi cu asta se spală zonele afectate sau se aplică câteva picături direct la nivelul unghiei.

Simptome caracteristice:

 • Piele inflamată, roșie, dureroasă în jurul unghiilor
 • Puroi la nivelul pielii din jurul unghiilor și a patului unghial
 • Unghii îngroșate, fragile sau galbene, uneori cu crestături și șanțuri

Pentru a scăpa de durere și tumefiere, aplică prin masaj, ulei de arbore de ceai pe zona afectată, de 2 ori pe zi, până când infecția dispare. Prin masaj vei stimula circulația sângelui și producerea de anticorpi (celule albe care distrug fungii) la nivelul zonei afectate.« »