Tratamentul de ameliorare a simptomelor în 24 ore

« »

Următorul program deja a ajutat sute de bărbați și femei suferind de candidoză. Acest tratament funcționează atât pentru cazurile ușoare cât și pentru cele severe de candidoză și constă în 5 pași:

Notă: următorul program este doar o sugestie de tratament. Ești liberă să fii creativă și să alternezi între produsele naturale menționate mai jos.

Pasul 1

Ai nevoie de:  seringă, tampon, iaurt simplu neîncălzit

Folosește iaurt neprocesat termic, fără coloranți, zahăr, aditivi, fructe.

Pentru femei: fie înmoi tamponul în iaurt și îl introduci în vagin, fie cu ajutorul seringii (fără ac) introduceți iaurt în vagin și lăsați-l timp de o oră sau mai mult.

Pentru bărbați: folosește un tampon pentru a aplica iaurtul pe zona afectată, și chiar pe întreaga suprafață a penisului. Lasă să acționeze timp de 1 oră. Vei simți o ameliorare grozavă a simptomelor cu o senzație răcoritoare și relaxantă.

O alternativă la iaurt este folosirea comprimatelor acidophilus dintr-un magazin de profil. Deschizi capsula și pudrezi vulva sau penisul cu conținutul ei, sau o poți amesteca cu apă și apoi cu ajutorul unei seringi introduci soluția formată în vagin sau poți înmuia un tampon din bumbac și să-l inserezi în vagin.

Pasul 2:

Ai nevoie de: oțet de mere (nu folosi niciodată oțet alb sau simplu)

Încearcă să faci o soluție din 2 lingurițe de oțet de mere sau sucul de la o jumătate de lămâie la un litru de apă. Umple irigatorul cu soluția formată și introdu-o în vagin. Aceasta va restabili pH-ul natural al vaginului.

Notă: atenție când faci dușul intravaginal, să ții irigatorul sub pelvis, și fii sigură că exerciți doar o presiune ușoară. Deasemenea, fii sigură că scoți și bagi vârful irigatorului ușor pentru a preveni vătămarea pereților vaginali. Poți aplica un unguent de gălbenele în strat subțire pe vârful irigatorului pentru a preveni iritarea vaginului. Dacă apar usturimi, măriți diluția sau renunțați la această metodă și optați pentru altă soluție.

Pasul 3:

Ai nevoie de : usturoi crud, tifon, ață dentară

Ia un cățel de usturoi și curăță-l având grijă să nu faci crestături pe suprafața lui pentru că te poate ustura, în schimb dacă ai un caz de candidoză mai grav poți curăța usturoiul și de primul strat pentru ca mucoasa vaginală să absoarbă mai bine inulina. Apoi, împăturește cățelul curățat în tifon și leagă-l cu ață dentară, lăsând o bucată mai lungă din aceasta, care să rămână în exteriorul vaginului pentru a-l scoate cu ușurință mai târziu, după care îl poți introduce în vagin ca pe un tampon normal. Lasă-l să acționeze pentru 4 ore. În primele 5 minute este probabil să simți o senzație de usturime dar după 4 ore vei simți o ameliorare evidentă a simptomelor.

Pasul 4:

Ai nevoie de : Soluția de argint coloidal, tampon de bumbac

Se aplică la nivelul vaginului o dischetă de bumbac îmbibată foarte bine cu soluție de argint coloidal și se lasă peste noapte. Dacă candida se manifestă în altă zonă se tamponează zona periodic cu această soluție.

Se poate bea zilnic argint coloidal pe stomacul gol , de preferat dimineața și seara  înainte de culcare, este un foarte bun și puternic antifungic, foarte util în orice fel de afecțiune, de la răceală până la sistem imun deprimat.

Pasul 5:

Ai nevoie de : Soluție plantintim de la hofigal, tampon de bumbac

Cu această soluție diluată fie tamponați exteriorul zonei intime cu tamponul de bumbac  fie in dilutia indicata pe cutie faceti spalaturi intravaginale in care adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Tratament adiţional pentru infecţia cu candida la bărbaţi

Urmează următorul program:

În fiecare după-amiază și dimineață: păstrează zona organelor genitale uscată și aplică ulei de arbore de ceai diluat pe zona afectată, și în fiecare seară înainte de culcare aplică pastă de usturoi pe aceeași zonă în strat subțire.

Suplimentar poți folosi unguent de gălbenele, vitamina E și gel pur de aloe vera, toate aplicate local. Tinctura de propolis diluată, soluția de argint coloidal, ceaiul de pelin aplicate local cu ajutorul unui tampon de bumbac ajută foarte bine la vindecare.

Soluții pentru spălături 100% natural

Soluția nr. 1

Ingrediente:

 • 5 picături de ulei de arbore de ceai
 • 10 picături echinacea
 • O linguriță de tinctură de gălbenele
 • 500 ml de apă

Indicații: amestecă toate ingredientele de mai sus cu apa și aplică cu o dischetă din bumbac până când infecția dispare.

Soluția nr. 2

Ingrediente:

 • 1 lingură Tătăneasă
 • 1 lingură Salvie
 • 1 lingură Zmeură
 • 250 ml apă
 • 2 lingurițe de oțet de mere
 • Un sfert de cană de iaurt neîndulcit

Indicații: amestecă plantele într-un borcan de sticlă și lasă-le acolo pentru o zi, după care ia 4 linguri din amestec și adaugă-le peste 250 ml de apă fiartă. Lasă ceaiul în repaus timp de 15-20 minute după care agiți. Soluția obținută se răcește aproape de temperatura corpului și adaugi oțetul de mere și iaurtul. Amestecă bine și aplică amestecul cu ajutorul unui tampon de bumbac pe zona afectată.

Soluția nr. 3

Ingrediente:

 • 3 lingurițe de aloe vera
 • 500 ml apă
 • 30 picături echinacea
 • 30 picături tinctură de gălbenele

Indicații: amestecă toate ingredientele cu apă și aplică soluția obținută cu un tampon de bumbac până când infecția se vindecă.

Dacă nu găsiți unul din ingredientele uneia dintre soluții, îl puteți înlocui cu ceva ce prezintă proprietăți asemănătoare, frunze de pelin, ceai verde, ceai de galbenele(sau tincturile respective), tinctură de propolis, tinctură de codița șoricelului, de urzică, năpraznic, brânca ursului etc.« »